Nyhedsbrev nr. 9

Nyhedsbrev november 2019

Kære medlemmer og venner af Dansk Ugandisk Venskabsforening,

I indbydes hermed til adventskoncert i Kingos Kirke, som for 13. gang er donationskoncert for DUFA’s kvindeprojekt i Gulu i Norduganda.

Der er gennemført to projektperioder for kvindecentret med støtte fra CISU – der er opbygget et uddannelsescenter, hvor unge kvinder får en 1-årig uddannelse som skræddere eller frisører og desuden bliver undervist i en række basale samfunds- og skolefag. Efter endt uddannelse får kvinderne hjælp til at organisere sig i netværksgrupper ude i lokalområderne, hvor de støtter hinanden og tjener penge i fællesskab. Projektet har kørt siden 2014 uden projektmidler og uddanner stadig 60-70 kvinder om året. Under projektet er der oprettet netværksgrupper ude i lokalområderne, hvor kvinderne slutter sig sammen og støtter hinanden, bl.a. med at tjene penge i fællesskab, oprette låne-spare foreninger og i det hele taget være socialt netværk for hinanden. Grupperne har været en stor succes og et stort antal kvinder, og dermed også deres familier, har fået hjælp til et bedre liv gennem dem.

De penge, som bliver samlet ind ved koncerten, går til starthjælp til kvinderne, når de har gennemført uddannelsen. Der bliver købt symaskiner og frisørstartpakker, hvor kvinderne selv betaler halvdelen af udgiften og de indsamlede midler betaler resten.

Der vil blive vist billeder og fortalt sidste nyt fra projektet ved koncerten.

Og det er altså Kingos Kirke, Bragesgade 35, Kbh. N. søndag den 1. december kl. 19.30. Der er gratis adgang til koncerten, men der bliver mulighed for at give en gave til projektet. Efter koncerten kan der købes kaffe/te og æbleskiver for kr. 15.

Alle er velkomne.