Vil du med på vandretur efterfulgt af bålmad med indsamlede svampe, urter, og bær?
Vi går fra Hvalsø St. til lejrpladsen på Tradshusvej i Storskoven i Hvalsø. Undervejs samler vi svampe, urter, bær og nødder. Bagefter tænder vi bål og tilbereder det hele til lækker mad.
Naturvejleder Bjørn Petersen hjælper os med at kende de spiselige svampe. Vi udleverer opskrifter til maden, og vejleder om tilberedningen. Turen arrangeres i samarbejde med Danmarks Naturfredningsforening og Dansk Vandrelaug. Overskuddet går til at støtte vores partner, Plants and Health Cooperative i det nordlige Uganda. De har bl.a. brug for presenninger, som de kan lægge på gårdspladsen, når de tærsker sojabønnerne sorterer dem og fjerner snavs og dårlige bønner. – bedre kvalitet af bønnerne giver bedre salgspriser. PHCS har lavet en fond, hvorfra organisationen køber presenninger og bagefter sælger til medlemmerne, således at alle 500 medlemmer med tiden kan få presenninger.
Tilmelding til turleder Karen-Ingrid Schultz 26 39 34 31 senest torsdag d.17. september. Betaling ved starten af turen. Tur 10 km. Pris 110 kr. Sen frokost. Tag en klapsammen og vand med til formiddagspausen, og også gerne egne svampe- og urtebøger, sankekurv, kniv osv.
Dato: Lørdag d.21.september. Mødested Hvalsø Station: 10:10 (tog fra København H.9.26). Slut Hvalsø st.15.50 (København H.16.35).
Fra tur til Hvalsø 2017.
Figur 1. Deltagerne bliver delt i hold, som får opskrifter til en ret eller to
Figur 2 Æbler og rønnebær er en god kombination. Edward fra PHCS deltog i 2017, og lægger her brænde på bålet.
Figur 3 Madpandekager med fyld
Figur 4 Alle er engagerede. I madlavning, bålpasning osv. og endda bliver der plads til udveksling af livserfaringer
Figur 5 Svampestuvning