Nyhedsbrev nr. 15

Nyhedsbrev nr. 15

Vandretur og bålmad med indsamlede svampe, urter, og bær.

Afgang den 24. oktober 2020 fra Brøndby Strand St. kl.10.

Tilbage ca. kl.15.

Turen er på ca. 7 km.

Vi går fra Brøndby Strand St. til skovene omkring Middelalderbyen. Undervejs og især i skoven samler vi svampe, urter og evt. bær. Bagefter tænder vi bål og tilbereder det hele til lækker mad.

Naturvejleder Bjørn Petersen hjælper os med at kende de spiselige svampe. Vi udleverer opskrifter til maden, og vejleder om tilberedningen. Turen arrangeres i samarbejde med Danmarks Naturfredningsforening og overskuddet går til at støtte Plants and Health Cooperative i det nordlige Uganda.

Vi må påregne sen frokost, så tag en klapsammen og vand med til formiddagspausen, og også gerne egne svampe- og urtebøger, sankekurv, kniv osv.

Allerede på vejen fra stationen til skoven finder vi urter og måske lidt brombær. Inde i skoven spreder vi os lidt uden at miste hinanden af syne. Både undervejs og fremme ved bålpladsen i Middelalderbyen får vi kyndig vejledning af Bjørn Petersen, der har specialiseret sig i svampe. Bjørn kommer fra Danmarks Naturfredningsforening. Maja og Liva fra Dansk-Ugandisk Venskabsforening. De er uddannet i ernæring og sundhed og leverer opskrifterne og vejleder i madlavningen. Vi deler os op i små grupper, hvor vi hjælpes ad med at tænde bål, snitte, og tilberede maden, samt at rydde op efterfølgende.

Tilmelding til turleder Karen-Ingrid Schultz 26 39 34 31 senest torsdag den 22. oktober. Betaling på mobile pay til Karen Ingrid eller ved starten af turen. Pris 120 kr.

Overskuddet sendes til Dansk-Ugandisk Venskabsforenings samarbejdspartner i det nordlige Uganda.

Bedste hilsner

Karen Ingrid

Lidt inspiration:

https://bjørnus.dk/?p=1228

https://www.brondby.dk/sitecore/content/Subsites/Kultur-og-fritid/Middelalderlandsbyen/Home/Forside.aspx

https://www.facebook.com/detspiseligehvidovre/?rc=p