Nyhedsbrev nr. 10


Kære alle medlemmer i DUFA.

I får her nyhedsbrev nr. 10 i år.

Denne gang får I atter et ’atypisk’ newsletter. Men som vi skrev til jer i sin tid, da vi igen begyndte at sende nyhedsbreve, så kunne disse breve bestå af mange forskellige emner, der alle relaterede sig til Uganda, vores projekter og det største projekt, nemlig Plant and Health Co- operative (PHCS).

 

Vi har taget fat i de praktikpapirer, der forefindes på Professionshøjskolen her i København.

Siden 2002 har der været ca. 8 praktikanter af kortere eller længere varighed i PHCS i Aduku.

De sidste 2 år har vi været lige ved at sende 2×2 praktikanter af sted. Vi har skrevet med dem, holdt møder med dem, udleveret materialer til dem og meget mere. De er dog alle hoppet fra i sidste øjeblik med meget forskellige begrundelser. Vi ved, at der for det første er ’rift om kunderne’, men også, at unge ’vælger og vrager, hvad der passer dem bedst her og nu og på længere sigt’, og nogle steder er måske mere ’moderne’ at tage til.

 

Så alt i alt er vi oppe mod stærke kræfter.

 

Vores besøg på skolen gav os ide til, at vi nok skulle granske vores praktikpapirer nøje. Lever de op til ’det unge og smarte look’? Er vores informationer up-to-date? Kan vi lave et stykke papir, der siger ’selvfølgelig skal vi tage derned? Vi blev enige om, at papirerne trængte til en opstrammer på alle kanter, ikke specielt på det indholdsmæssige, men især layoutet, så vi kunne fremhæve signalværdien i at rejse netop til Uganda/Aduku og afholde praktik hos PHCS.

 

Her er papiret. Når man læser det, er det tydeligt, hvad DUFA gør i Uganda og i Aduku og indenfor PHCS. Papiret beskriver tydeligt gennem den pædagogiske verden, vores vilkår, arbejdsbetingelser og udfordringer og ikke mindst håb og forventninger.

 

Hvis nogle derude har brug for at dele papiret med andre er det i orden. Måske kunne der være andre grupper, der kunne have lyst til at holde praktik hos PHCS.

 

Ta’ godt i mod det.

 

Venlig hilsen fra Informationsgruppen i DUFA.